Пхеньян погрожує, що ядерні переговори із США можуть ніколи не поновитися

Пхеньян погрожує, що ядерні переговори із США можуть ніколи не поновитися

Укрінформ
Північна Корея заявила, що ядерна проблема ніколи не буде вирішена без запровадження нового підходу з боку США.

Про це повідомляє Japan Times.

“Північна Корея заявила в п'ятницю, що ядерні переговори зі Сполученими Штатами "ніколи не будуть відновлені", якщо Вашингтон не припинить те, що Пхеньян назвав "ворожими діями" та вимогами "одностороннього роззброєння", попереджаючи про "жорстку" реакцію, якщо така політика триватиме”, - йдеться у повідомленні.

За даними видання, у міністерстві закордонних справ КНДР заявили, що якщо Сполучені Штати не запропонують новий метод розрахунку, "діалог між двома державами ніколи не буде поновлений, а отже, перспектива вирішення питання денуклеаризації стане набагато похмурішою".

При цьому у заяві зазначається, що "основною причиною" "невдачі" перемовин лідерів КНДР та США, що відбулись у Ханої, була "свавільна та нечесна позиція, яку зайняли США".

Ядерні переговори між країнами припинилися, коли Північна Корея виступила з критикою позиції Вашингтона на переговорах, а лідер КНДР Кім Чен Ин встановив кінцевий термін для досягнення прогресу.

Читайте також: КНДР поскаржилася в ООН через арешт судна Штатами

Як повідомлялося, 27-28 лютого у Ханої проходив другий саміт за участю лідерів Сполучених Штатів Дональда Трампа та Північної Кореї Кім Чен Ина. Під час перемовин лідери обговорили трансформацію двосторонніх відносин, підтримання миру й безпеки в регіоні, а також денуклеаризацію Північної Кореї.

Очікувалося, що вони підпишуть спільну двосторонню угоду, проте очільники держав не досягли згоди через вимоги КНДР щодо скасування санкцій, запроваджених США.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-