Екс-адвокат Трампа був на зв'язку з фірмою, пов’язаною із російським олігархом

Екс-адвокат Трампа був на зв'язку з фірмою, пов’язаною із російським олігархом

Укрінформ
Колишній адвокат президента США Дональда Трампа Майкл Коен провів сотні телефонних розмов та обмінів текстовими повідомленнями з пов’язаною з російським олігархом Віктором Вексельбергом американською фірмою Columbus Nova.

Про це повідомляє ABC News з посиланням на судовий документ.

"У період між приблизно 8 листопада 2016 року та 14 липня 2017 року записи телефонних дзвінків показали, що між стільниковим телефоном Коена та генерального директора компанії Columbus Nova здійснилося понад 230 телефонних дзвінків і провівся обмін 950 текстовими повідомленнями", - йдеться у повідомленні.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер отримав п’ять ордерів на обшук, перш ніж передати справу Коена федеральним прокурорам. Зміст цих ордерів був розсекречений за запитом американських ЗМІ.

Розсекречені документи показують, що федеральні прокурори спочатку ставилися з підозрою до контактів Коена з Росією і можливих порушень закону про реєстрацію іноземних агентів (FARA), хоча в підсумку ці порушення не стали частиною звинувачень, за якими Коен отримав трирічний термін.

Адвокат Коена, Ленні Девіс, відмовився коментувати інформацію про документи.

У грудні 2018 року суд визнав Коена винним у порушенні правил фінансування виборчих кампаній і ухиленні від сплати податків.

Читайте також: У Конгресі США вирішили перевірити фінанси Трампа

У лютому Коен, виступаючи перед Конгресом, назвав Трампа “шахраєм” і “расистом”. Він заявив, що президент під час передвиборної кампанії продовжував переговори з Москвою про будівництво хмарочоса, хоча за законом не мав на це права. Трамп у відповідь звинуватив Коена у брехні. Зараз Коен відбуває трирічний термін за гратами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-