Китайські авіалінії вимагають компенсації від Boeing за простій літаків 737 Max

Китайські авіалінії вимагають компенсації від Boeing за простій літаків 737 Max

Укрінформ
Авіакомпанія "Китайські південні авіалінії" подала позов проти американської компанії Boeing щодо компенсації через простій літаків 737 Max.

Про це повідомляє державне інформаційне агентство Сіньхуа з посиланням на заяву авіаліній.

“У середу "Китайські південні авіалінії" подали позов проти американської компанії Boeing щодо компенсації через простій літаків 737 Max та затримки з доставки деталей літака 737 Max“, - йдеться у повідомленні.

В авіакомпанії додали, що бажають якомога швидше обговорити план щодо виплати компенсації.

Водночас у компанії наголосили, що з 11 березня були призупинені комерційні польоти 24 літаків Boeing 737 Max.

Читайте також: Boeing завершив оновлення програмного забезпечення літаків 737 MAX

Зазначається, що Китай став першою країною, яка припинила комерційні польоти всіх літаків Boeing 737 Max 8 після авіакатастрофи Ethiopian Airlines в Ефіопії 10 березня, який став уже другим для Boeing за останні півроку, після авіакатастрофи індонезійських авіалінії Lion Air у жовтні минулого року.

Раніше у вівторок авіакомпанія "Китайські східні авіалінії" формально попросила від Boeing компенсації за простій 14 літаків Boeing 737 Max та затримку з доставкою нових літаків.

Як повідомлялося, наприкінці квітня компанія Boeing заявила про досягнення «стабільного прогресу» в оновленні програмного забезпечення літаків 737 MAX, що має на меті усунути загрозу потенційних авіакатастроф, подібних до тих, що сталися протягом останніх місяців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-