У Нідерландах держсекретар пішов у відставку через статистику

У Нідерландах держсекретар пішов у відставку через статистику

Укрінформ
Держсекретар Нідерландів Марк Харберс подав у відставку через статистику про злочини, вчинені шукачами притулку. Своє рішення піти у відставку він пояснив у парламенті під час дебатів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Тому що усе це підірвало довіру між мною та парламентом, а також для мене важливо, щоб не було непорозумінь у цій справі, тож враховуючи ситуацію, я прошу відправити мене у відставку. І дякую парламенту за довіру, яку вони мали до мене”, - сказав Харберс у своїй промові.

Читайте також: У Нідерландах підбили підсумки досягнень української громади за 5 років

З посади держсекретаря Нідерландів Марк Харберс пішов через статистику 2018 року, яка була оприлюднена минулого тижня. У ній йшлося про злочини, вчинені шукачами притулку: про крадіжку велосипедів, як поцупили гаманець, чи вкрали щось у магазині, а ще про залякування та бійки, тоді як у графі "інші", у самому кінці списку, йшлося про 31 вбивство, 8 справ про дитячу порнографію, 4 справи про згвалтування, також 4 справи про торгівлю людьми.

Скандал розгорівся після того, як журналісти поцікавилися у правоохоронців, що означає категорія "інші". І коли виявилося, що найстрашніші злочини були у кінці списку під назвою “інші”, Харберсу почали закидати спробу приховати страшну статистику. 

Читайте також: У Нідерландах на дорогах встановлюють “розумні” камери

У свою чергу Харберс спочатку сказав, що це сталося випадково і він не намагався нічого приховувати, а згодом визнав, що це його відповідальність, і вирішив піти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-