Європол оголосив у розшук п'ятьох російських хакерів

Європол оголосив у розшук п'ятьох російських хакерів

Укрінформ
Європол розшукає п'ятьох росіян, яких підозрюють у кіберзлочинах та зв'язках із мережею Avalanche.

16 травня, у Гаазі (Нідерланди), відбувся брифінг щодо розслідування діяльності міжнародної злочинної комп’ютерної мережі Avalanche, передає кореспондент Укрінформу.

У штаб-квартирі Європолу назвали імена та показали фото п’яти підозрюваних росіян: Костянтин Волчков, Віктор Єременко, Володимир Горін, Фархад Рауф Огли Манохін, та Руслан Катиркін.

Комп’ютери інфікували вірусом GozNym, який розповсюджувався через мережу Avalanche і за допомогою якого отримували доступ до банківських реквізитів.

Читайте також: У Нідерландах розповіли, як викрили хакерську мережу Avalanche

Одним з адміністраторів цієї злочинної мережі був громадянин України. Правоохоронні органи України затримали зловмисника.

Діяльність мережі Avalanche полягала у наданні послуг абузостійкого хостингу (англ. abuse - скарга), що передбачають розміщення сайтів з вірусами, шахрайським програмним забезпеченням на серверах, які захищені від блокування і не реагують на скарги.

Читайте також: Європол підсумував результати ліквідації хакерської мережі Avalanche

Послуги надавалися понад 200 злочинним групам по всьому світу. Діяльність цих груп була пов’язана з отриманням доступу до персональних даних десятків тисяч осіб з метою використання їх у злочинній діяльності, яка охоплювала привласнення грошових коштів у особливо великих розмірах, вчинення банківського шахрайства, а також відмивання грошових коштів.

Як повідомляв Укрінформ, мережа Avalanche функціонувала понад 10 років та щодня інфікувала по всьому світу до півмільйона комп'ютерів. Грошові втрати, пов'язані з кібератаками Avalanche, за попередніми підрахунками, склали сотні мільйонів євро по всьому світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-