За два дні після катастрофи МН17 російські

За два дні після катастрофи МН17 російські "тролі" зробили 65 тисяч твітів проти України

Дослідження
Укрінформ
За два дні після катастрофи малайзійзького літака рейсу МН17 російські "тролі" опублікували понад 65 тисяч твітів, у яких звинувачували у трагедії Україну.

Про це повідомляє NOS з посиланням на дослідження видання De Groene Amsterdammer, яке проаналізувало дев’ять мільйонів публікацій у Twitter.

“Російська армія тролів звинувачувала Україну у більш ніж 65 000 твітах, написаних за два дні після трагедії MH17 в 2014 році. Проаналізувавши 9 мільйонів твітів, De Groene Amsterdammer пише, що “Агентство інтернет-досліджень” у Санкт-Петербурзі було набагато активніше, ніж повідомлялося раніше”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що спочатку “тролі” достеменно не знали, що відбувається. Наприклад, вони писали, що проросійські бойовики збили український літак. Та коли стало відомо, що збито пасажирський літак, у трагедії почали звинувачувати Україну.

Найбільша активність спостерігається 18 липня, тоді було розіслано 40 931 твітів з хештегами: #КиевСбилБоинг, #КиевПровокация і #КиевСкажиПравду. А наступного дня було ще 24 844 твіти.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ на окупованому Донбасі 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Читайте також: Під посольством РФ у Києві закопали макети МН17 та автобуса з Волновахи

Міжнародна спільна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських Збройних сил, яка дислокується в Курську.

У травні 2018 року Нідерланди та Австралія офіційно звинуватили Росію у відповідальності за катастрофу малайзійського пасажирського літака рейсу МН17.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-