Трамп зустрівся з прем'єром Угорщини попри критику Конгресу

Трамп зустрівся з прем'єром Угорщини попри критику Конгресу

Укрінформ
Президент США погодився на зустріч із "проросійським" прем'єром Угорщини, незважаючи на критику Конгресу на адресу Віктора Орбана за порушення прав людини, а також за зв'язки з Кремлем.

Глава Білого дому прийняв Орбана в понеділок, повідомляє американське видання The Hill.

"Члени  комітету з міжнародних відносин Сенату від обох партій закликали президента натиснути на Орбана у зв'язку зі стурбованістю ситуацією з правами людини й ерозією демократичних інститутів в Угорщині, а демократи в Палаті представників закликали Трампа взагалі відкласти цей візит", - наголошується в повідомленні.

Зокрема, чотири сенатори в листі Трампу підкреслили, що за Орбана вибори в Угорщині стали менш конкурентними, свобода ЗМІ звузилася, а судова система опинилася під контролем прем'єра. "Члени комітету також звернули увагу на посилення взаємодії між Росією і Угорщиною", - зазначає видання.

Читайте також: Орбан пропонував Польщі поділити Західну Україну — польський політик

Водночас десять членів Палати представників від Демократичної партії на чолі з головою комітету з питань зовнішньої політики Еліотом Енгелем закликали Трампа не зустрічатися з Орбаном.

"Нас непокоїть те, як президент нашої країни, що історично підтримує і просуває демократію та права людини по всьому світу, зустрічається з людиною, котра постійно нехтує цими цінностями", - написали конгресмени.

Віктор Орбан обіймав посаду прем'єр-міністра Угорщини з 1998 по 2002 рік, у 2010-му він знову очолив уряд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-