США очікують підвищення тарифів з боку Китаю – радник Білого дому

США очікують підвищення тарифів з боку Китаю – радник Білого дому

Укрінформ
Головний економічний радник Білого дому Ларрі Кадлоу заявив, що очікує, що Китай відповість підвищенням тарифів на експорт товарів зі США після того, як президент Дональд Трамп різко збільшив тарифи на китайські продукти, що прямують до США.

Про це він розповів у програмі "Fox News Sunday", повідомляє Голос Америки.

"Обидві сторони постраждають від ескалації торговельної війни між США та Китаєм, двома найбільшими економіками світу. Хоча економіка США повинна впоратися", - зазначив Кадлоу.

За його словами, у США "можливо, найжорсткіші тягарі" понесли фермери, які продають сою, кукурудзу та пшеницю Китаю. Але адміністрація Трампа "допомагала їм раніше з втраченим експортом" за допомогою субсидій на 12 млрд. доларів. "Ми зробимо це знову, якщо нам доведеться", - сказав Кадлоу.

Він додав, що Сполучені Штати повинні побачити, що Китай погодиться на «дуже сильні» примусові положення у новій угоді, і сказав, що каменем спотикання є небажання Пекіна вносити узгоджені зміни в закон.

Він пообіцяв, що тарифи будуть залишатися на місці, поки продовжуватимуться переговори. Кадлоу заявив, що існує "висока вірогідність", що Трамп зустрінеться з китайським президентом Сі Цзіньпіном на саміті G20 в Японії наприкінці червня. До минулого тижня були очікування, що Трамп і Сі підпишуть торговельну угоду на саміті.

Читайте також: Трамп запропонував "простий спосіб" уникнути високих мит

Як повідомляв Укрінформ, 10 травня США підняли з 10% до 25% тарифи на імпортовану з Китаю продукцію на загальну суму $200 млрд. Підвищення мит Трамп пояснив "занадто повільними" переговорами між США і КНР з метою врегулювання торговельного конфлікту між двома провідними економіками світу.

У Китаї заявили, що з їх боку буде вжито необхідних заходів у відповідь на рішення Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-