Туск хоче провести вибори лідерів Європейської Ради в червні

Туск хоче провести вибори лідерів Європейської Ради в червні

Укрінформ
Голова Європейської Ради Дональд Туск планує скликати наприкінці травня саміт лідерів ЄС, на якому буде дано старт початку процедури виборів нових керівників ЄС.

Про це він заявив на підсумковій прес-конференції після завершення неформального саміту ЄС, який пройшов 9 травня в румунському місті Сібіу, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Хотів би оголосити, що відразу після виборів до Європарламенту, 28 травня, скличу саміт усіх 28-ми лідерів Євросоюзу, щоб розпочати процедуру обрання нових керівників. Сама процедура виборів має відбуватися з дотриманням географічної рівноваги й беззастережної поваги до малих держав ЄС. Йдеться також про гендерну й політичну рівновагу. Нам необхідно досягти консенсусу щодо цього питання. Ми б хотіли провести вибори лідерів Європейської Ради в червні», - заявив Туск.

За його словами, сьогодні, коли світ постійно змінюється і стає все більш непередбачуваним, Європейському союзу необхідні ефективні інститути влади, що здатні приймати швидкі та ефективні рішення.

Читайте також: Трюдо і Туск обговорили шляхи українських реформ

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 9 травня, в румунському місті Сібіу пройшов неформальний саміт ЄС, на якому обговорювався порядок денний економічного розвитку співтовариства на 2019-2024 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-