Держсекретар США достроково завершив європейське турне

Держсекретар США достроково завершив європейське турне

Укрінформ
Глава Державного департаменту США Майкл Помпео скасував візит до Гренландії, яка мала стати четвертим пунктом призначення його міжнародного турне, й повертається до Вашингтона.

Про це йдеться в повідомленні американського видання Politico.

"Державний секретар Майк Помпео скасував візит до Гренландії, щоб повернутися до Вашингтона на тлі ескалації напруженості з Іраном", - зазначається в публікації.

Візит до Гренландії мав стати завершальним пунктом "європейського" турне глави американської дипломатії. Під час запланованих у Гренландії зустрічей і переговорів Майкл Помпео мав зосередитися на просуванні політики адміністрації Трампа в регіоні Арктики.

Читайте також: Помпео неочікувано прибув до Іраку

Тим часом, Гренландія стала другим місцем, куди був скасований візит держсекретаря США під час його нинішнього турне. Як повідомляв Укрінформ, Майкл Помпео не здійснив запланованого візиту до Німеччини, де передбачалися його переговори з федеральним канцлером і міністром закордонних справ. Замість цього він вирушив з неоголошеним візитом в Ірак "з огляду на нагальні питання". Пізніше він пояснив, що ці зміни були пов'язані із загрозами з боку Ірану, у тому числі американським силам у регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-