Facebook видалив 118 сторінок російських тролів

Facebook видалив 118 сторінок російських тролів

Укрінформ
Соціальна мережа Фейсбук видалила близько сотні фейкових російських сторінок, які використовувалися для антиукраїнської пропаганди.

Про це у своєму блозі написав керівник відділу кібербезпеки Фейсбук Натаніель Глейхер.

“Ми видалили 97 сторінок та груп у Фейсбук, що були задіяні у скоординованій неавтентичній поведінці у рамках мережі, яка походила із Росії та зосереджувалася на Україні”, - заявив Глейхер.

За його словами особи, які стояли за цими сторінками та групами, часто робили пости про конфлікт на Сході України, писали про політичні новини у РФ, Україні та Європі, а також про громадянську війну в Сирії.

Фейсбук також видалив подібну російську мережу із 21 сторінки у цій соцмережі й Інстраграмі, яка зосереджувалася на Австрії, Прибалтійських країнах, Німеччині, Іспанії та Великобританії. “Особи, які стояли за цією кампанією, були активні й на інших інтернет платформах та застосовували ряд оманливих тактик, у тому числі використовували фейкові облікові записи для приєднання до груп, видавали себе за інших людей та роздмухували підозри про громадських осіб, які працювали на розвідку. Вони також писали про локальні політичні питання, у тому числі імміграцію, релігію та НАТО”, -  зауважив керівник кібербезпеки Фейсбук.

Читайте також: «Істинні фіни» і російські тролі. Про парламентські вибори у Фінляндії

За його словами обидві виявлені операції походили з Росії та використовували подібні тактики, створюючи мережу облікових записів з метою введення в оману щодо того, ким вони були й чим займалися.

Глейхер додав, що деякі з видалених сторінок були пов’язані із обліковими записами, видаленими раніше за інші порушення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-