ЄС збирається на неформальний саміт у Румунії

ЄС збирається на неформальний саміт у Румунії

Укрінформ
Неформальний саміт Євросоюзу, який відбудеться 8 травня у румунському місті Сібіу, розгляне стратегічні напрямки розвитку співтовариства.

Повідомлення про це міститься у листі-запрошенні президента Європейської Ради Дональда Туска.

"Ми зберемося у Сібіу в День Європи для обговорення стратегічних планів для нашого Союзу на роки вперед. У цьому контексті я запропоную ухвалити Декларацію Сібіу, яка надішле послання єдності та впевненості у наших спільних діях. Я представлю напрямки для Стратегічного порядку денного на наступні п’ять років. Після обговорення в Сібіу ми сформулюємо Стратегічний порядок денний ЄС на 2019-2024 роки, який має бути ухвалений Європейською Радою у червні", - йдеться у листі-запрошенні Туска.

Читайте також: На одне місце в Європарламенті претендують до 30 кандидатів

Документ містить також інформацію про те, що неформальний саміт ЄС в Сібіу розпочнеться із традиційного обміну думками з президентом європейського парламенту Антоніо Тайяні. Учасники зустрічі обговорять також місце, яке Європа посідає у світі та внутрішні виклики, які постають перед країнами Євросоюзу. Як очікується, зустріч завершиться в цей же день близько 18-ї години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-