Пендаровські розповів про перші кроки на посаді президента Північної Македонії

Пендаровські розповів про перші кроки на посаді президента Північної Македонії

Укрінформ
Новий президент Республіки Північна Македонія Стево Пендаровські заявив, що першими його кроками на посаді глави держави стане підписання закону про соціальний захист і вирішення питання про статус Спеціальної державної прокуратури.

Про це новий глава Північної Македонії заявив на зустрічі зі своїми прихильниками після оголошення остаточних результатів голосування, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У нас, на превеликий сором, все ще не підписано прийнятий парламентом Закон про соціальний захист. Крім цього, я вживатиму всіх залежних від президента заходів для встановлення контакту з опозицією, щоб домовитися про те, яким ми хочемо бачити в майбутньому статус Спеціальної державної прокуратури Північної Македонії», - заявив Пендаровські.

Крім цього, новий президент має намір підписати всі непідписані чинним главою держави Георге Івановим закони і розпочати формування президентської адміністрації.

Нагадаємо, напередодні за результатами другого туру президентських виборів у Північній Македонії новим главою держави було обрано Стево Пендаровські - за нього проголосували 51,66% виборців, що на 7% більше його опонента, представника опозиційних сил Гордани Сіляновської-Давкової.

Читайте також: Президентом Північної Македонії обрали кандидата від коаліції

Пендаровські вступить на посаду 12 травня, коли закінчуються повноваження чинного президента Георге Іванова.

Стево Пендаровські - перший обраний президент Македонії після її перейменування в Республіку Північна Македонія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-