Канада обіцяє відстоювати свободу преси у світі

Канада обіцяє відстоювати свободу преси у світі

Укрінформ
Канада засуджує будь-яке перешкоджання роботі журналістів та обіцяє завжди виступати на підтримку свободи преси у світі.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд з нагоди Всесвітнього дня свободи преси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада засуджує усіх, хто будь-яким чином залякує чи переслідує журналістів, які працюють, захищаючи правду. Ми використовуватимемо кожну нагоду, аби відстоювати свободу преси”, - сказала Фріланд.

На її переконання, свобода преси у світі наразі перебуває під серйозною загрозою. “Минулого року по всьому світу було вбито 54 представника медіа, ще 250 потрапили за ґрати за виконання своєї роботи.”, - зазначила глава МЗС Канади.

У зв’язку із цим Фріланд згадала про незаконне утримання Росією українських політичних в’язнів. “Жахливе убивство саудівського колумніста Джамаля Хашоггі, незаконне затримання Росією українського письменника та кінорежисера Олега Сенцова, переслідування та залякування філіппінського журналіста й активіста Марія Реси, а також ув’язнення Ва Лоне та К’яв Сое Оо у М’янмі - є прикладами тривожної глобальної тенденції”, - зазначила вона.

Читайте також: У Вашингтоні закликали РФ звільнити українського журналіста Романа Сущенка

Дипломат додала, що преса відіграє важливу роль у “захисті прав людини, інклюзивності та різноманітності; підтримці підзвітності можновладців; вимаганні прозорості від влади; відстоюванні верховенства права й посиленні демократії”.

Як відомо, сьогодні відзначається Всесвітній день свободи преси. Саме 3 травня 1991 року в столиці Намібії була підписана «Віндхукська декларація», у якій містився заклик до урядів держав усього світу забезпечити свободу преси та її демократичний характер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-