Фріланд закликає Мадуро піти у відставку

Фріланд закликає Мадуро піти у відставку

Укрінформ
Президенту Венесуели Ніколасу Мадуро варто відмовитися від влади на користь лідера демократичної опозиції Хуана Гуайдо.
Президенту Венесуели Ніколасу Мадуро варто відмовитися від влади на користь лідера демократичної опозиції Хуана Гуайдо.

Таку думку висловила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада залишається непохитною у підтримці тимчасового президента Хуана Гуайдо та Національної асамблеї у їх боротьбі за вільні та чесні вибори. Прийшов час Ніколасу Мадуро подати у відставку, дозволивши таким чином мирно припинити кризу”, - сказала Фріланд.

Вона додала, що візьме участь у зустрічі Лімської групи, запланованій на 3 травня. “Протягом останніх кількох днів народ Венесуели знову виявив свою силу, відвагу та рішучість, закликавши до припинення диктатури Мадуро й відновлення демократії, незважаючи на насильницькі репресії режиму”, - наголосила глава МЗС Канади.

Читайте також: Трамп готовий віддати наказ про військове втручання у Венесуелу - Помпео

Як повідомлялося, у вівторок, 30 квітня, Хуан Гуайдо оголосив про початок завершальної стадії "Операції Свобода" з метою повалення режиму Мадуро. В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією. У той же час Держдепартамент США підтвердив, що повністю підтримує боротьбу народу Венесуели за свободу і демократію.

1 травня по Венесуелі прокотилася нова хвиля протестів опозиції з метою усунення від влади Мадуро. Під час акцій постраждали понад 300 осіб, чотири людини загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-