Омолодження фотошопом: президенту Казахстану прибирають друге підборіддя

Омолодження фотошопом: президенту Казахстану прибирають друге підборіддя

Фото
Укрінформ
Офіційні фотографії чинного президента Казахстану Касим-Жомарта Токаєва обробляють у фотошопі.

Такої думки дійшли журналісти Радіо Свобода, які помітили різницю між фотографіями Токаєва, опублікованими на офіційних сайтах президента, і знімками інших фотографів.

Токаєв приймає вірчі грамоти посла США Вільяма Мозера у березні 2019 року. Фото зробив казахський фотограф, а опублікувало його агентство Kazinform.

Ця фотографія зроблена секундами пізніше, з трохи з іншого ракурсу. Її опублікував офіс президента Токаєва. У той час як обличчя президента сильно відретушовали, обличчя посла залишили «неопрацьованим».

Токаєв на зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним в Москві під час першого закордонного візиту у якості президента Казахстану.

Фото з тієї ж зустрічі, опубліковане офісом Токаєва. Знімки були зроблені з перервою в три хвилини.

Після візиту прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана в Казахстан його прес-служба опублікувала цей знімок.

Офіс Токаєва опублікував власне фото. Кольори знімків відрізняються через використання різних фотоапаратів і програм редагування.

Експерт з ретушування, який побажав залишитися анонімним, розповів Радіо Свобода, що, на його думку, фото змінили «в основному за допомогою інструменту розмиття, щоб вирівняти шкіру на обличчі».

9 березня 2019 року 79-річний Нурсултан Назарбаєв пішов у відставку з поста президента, але зберіг пост голови Ради безпеки країни. Це дозволить йому і далі контролювати основні напрямки розвитку Казахстану і приймати ключові кадрові рішення.

Читайте також: У виборах президента Казахстану зможуть взяти участь лише вісім кандидатів

У квітні кандидатом від правлячої партії став колишній спікер сенату Касим-Жомарт Токаєв, який з 20 березня виконує обов’язки президента.

Дострокові президентські вибори в Казахстані призначені на 9 червня. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-