Посол США нагадав німецьким бізнесменам про санкції за Nord Stream 2

Посол США нагадав німецьким бізнесменам про санкції за Nord Stream 2

Укрінформ
Посол США у ФРН Річард Гренелл укотре нагадав німецьким бізнесменам про ризик потрапити під американські санкції у разі продовження робіт зі спорудження газопроводу Nord Stream 2.

Цього раз теми він торкнувся у бесіді з виданням Focus.

"З американської точки зору, трубопровід несе не лише газ, але й підвищений ризик санкцій", - заявив Гренелл.

На "санкційні ризики" наражаються фірми, які беруть участь у проекті. Це, принаймні 2 великі компанії - Uniper і Wintershall Dea.

Дипломат підкреслив, що європейські країни роблять самі себе залежними від Росії.

Гренелл також піддав критиці екс-канцлера Герхарда Шрьодера. Він назвав участь у проекті політика, який зараз очолює раду акціонерів Nord Stream AG, "неможливою".

Раніше під шквал критики кілька разів потрапляв сам Гренелл, який, як повідомляв Укрінформ, надіслав листи німецьким компаніям, де також натякав на можливі санкції. Тоді багато хто з німецьких політиків назвав такі дії несумісними з дипломатичним статусом.

Читайте також: Глава правлячої партії Німеччини висловилася на захист Nord Stream 2

Як стало відомо ЗМІ, посол ФРН у США Емілі Хабер направила листи кільком членам Конгресу. Зокрема, вона написала, що в Берліні "стурбовані тим, що Конгрес розглядає можливість додати додаткові енергетичні санкції проти Росії; такі санкції також можуть вплинути на енергетичну безпеку Європи". Вона також заявила, що дві країни "повинні тісно співпрацювати для розробки енергетичних санкцій, які можуть бути накладені на Росію". Цього разу вже американські дипломати назвали цю пропозицію втручанням у зовнішню політику США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-