Другу обвинувачену у вбивстві брата Кім Чен Ина випустили з в'язниці

Другу обвинувачену у вбивстві брата Кім Чен Ина випустили з в'язниці

Укрінформ
В'єтнамка Доан Тхі Хуонг, засуджена за вбивство Кім Чен Нама - єдинокровного брата лідера КНДР Кім Чен Ина, - вийшла на свободу, провівши у в'язниці менше двох з половиною років.

Про це повідомили у ніч на п'ятницю, 3 травня, офіційні представники влади В'єтнаму, передає DW.

Раніше звинувачення у вбивстві було перекваліфіковано на заподіяння тілесної шкоди з допомогою "небезпечних засобів". У квітні поточного року суд засудив її до трьох років і чотирьох місяців позбавлення волі.

Хуонг і громадянка Індонезії Сіті Айсіа, які проходили у справі про вбивство Кім Чен Нама, перебували під вартою практично з моменту злочину. Їх обвинувачували в тому, що в лютому 2017 року в аеропорту Куала-Лумпура вони вбили Кім Чен Нама, розпорошивши йому в обличчя речовину, що  містив VX - фосфороорганічну бойову отруйну речовину нервово-паралітичної дії.

Обидві підсудні наполягали на своїй невинуватості, стверджуючи, що стали жертвою обману і провокації північнокорейських агентів. За їх словами, вони думали, що беруть участь в зйомках телепрограми-розіграшу і не підозрювали, що рідина, яку вони розпорошили в обличчя чоловіка, отруйна. Одна з обвинувачених розповіла, що за цю роботу отримала гонорар, який становив в перерахунку 85 євро.

Читайте також: Вбивство брата Кім Чен Ина: суд у Малайзії звільнив підозрювану

У середині березня прокуратура Малайзії несподівано зняла обвинувачення з Сіті Айсії. 27-річна індонезійка була звільнена і повернулася на батьківщину. Прокуратура відмовилася зняти обвинувачення проти Хуонг, але 1 квітня пом'якшила його, поставивши у провину не вбивство, а лише заподіяння тілесної шкоди з допомогою "небезпечної речовини". За це в Малайзії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 10 років, в той час як за вбивство — смертна кара.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-