Президент Молдови сумнівається в реальності коаліції

Президент Молдови сумнівається в реальності коаліції

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон висловив сумніви з приводу того, що депутати від виборчого блоку ACUM погодяться на формування парламентської коаліції з Партією соціалістів.

Про це він заявив на першотравневому мітингу в Кишиневі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Ми запропонували іншій опозиційній партії, виборчому блоку ACUM, створити міцний коаліційний уряд і більшість. На жаль, праві ще не дозріли до політичного повноліття. У них іще місяць, хоча у мене є великі побоювання, що вони зможуть залишити свої амбіції», - заявив Додон.

Раніше Партія соціалістів запропонувала виборчому блоку ACUM створити парламентську більшість за умови, що лідер ПС Зінаїда Гречана буде обрана спікером парламенту, а співголова блоку від партії «Дія і солідарність» Майя Санду стане прем'єр-міністром. В ACUM від цієї пропозиції відмовилися, наполягаючи на затвердженні міноритарного уряду та обранні спікером іншого свого співголови, керівника партії «Платформа «Гідність і правда» Андрія Нестасе.

Читайте також: Додон каже, що його місія у формуванні коаліції вичерпана

На парламентських виборах, що відбулися в Молдові 24 лютого, Партія соціалістів отримала 35 мандатів, Демократична партія - 30, ACUM - 26, партія «Шор» - 7. У парламент пройшли також три незалежні кандидати. За законом для формування і затвердження уряду необхідні голоси щонайменше 51 депутата зі 101.

Якщо протягом трьох місяців з початку роботи законодавчого органу (з 21 березня) коаліція не буде створена, президент має право розпустити парламент і призначити дострокові вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-