США обіцяють Кубі та Росії жорсткі наслідки за підтримку Мадуро

США обіцяють Кубі та Росії жорсткі наслідки за підтримку Мадуро

Укрінформ
Дональд Трамп погрожує Кубі повним ембарго та санкціями найвищого рівня за підтримку влади Венесуели, а його соратники додають, що Мадуро досі тримається у кріслі лише завдяки Кубі та Росії.

Про це президент США написав Twitter.

“Якщо кубинські збройні сили не припинять негайно військових та інших операцій щодо знищення конституції Венесуели, на острівну державу Куба буде накладене повне та всеосяжне ембарго разом із санкціями найвищого рівня”, - зазначив Трамп, додавши, що сподівається на якнайшвидше мирне повернення кубинців додому.

Радник глави Білого дому з національної безпеки Джон Болтон обіцяє перерізати всі канали підтримки Куби.

“США засуджують пряме втручання Куби задля підтримки недієздатного режиму Мадуро у Венесуелі. Ми продовжимо вдаватися до дій, аби перекрити всі зв’язки кубинського режиму з Венесуелою та притягнути Кубу до відповідальності за її дестабілізуючу роль у цій рукотворній кризі”, - зауважив Болтон.

Водночас сенатор Ліндсі Грем підтримав позицію президента США та додав: треба зробити “гранично зрозумілим” для Куби та Росії, що відповідальність за заподіяння будь-якої шкоди “легітимному лідеру” Венесуели Хуану Гуайдо чи його прихильникам буде покладена саме на них.

“Якби не участь Росії та Куби, Мадуро вже не був би при владі”, - підсумував Грем.

Як повідомляв Укрінформ, лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо 30 квітня оголосив про початок фінальної стадії «Операції Свобода» з метою повалення президента Ніколаса Мадуро.

Читайте також: США обіцяють послабити санкції проти режиму Мадуро у разі підтримки Гуайдо

В уряді Венесуели заявили про спробу перевороту групою військовослужбовців, пов'язаних з опозицією.

Державний департамент США заявив, що Сполучені Штати повністю підтримують боротьбу народу Венесуели за свободу та демократію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-