Макрон відповів “жовтим жилетам” і анонсував зміни у політиці

Макрон відповів “жовтим жилетам” і анонсував зміни у політиці

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон наполягає, що політика керівництва країни за два роки його президентства є правильною, але підходи взаємодії з громадянами будуть змінені.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон у четвер у своєму зверненні до нації про заходи з вирішення соціально-економічної кризи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«У травні ми представимо глибокі зміни нашого керівництва», - анонсував Макрон.

Водночас, він відзначив, що його президентство реалізовує цілком позитивну політику заради громадян Франції.

Серед головних сигналів, які президент передав французам є такі: процедура оголошення референдумів за народною ініціативою має бути спрощеною; обов'язковість участі у виборах не повинна бути обов’язковою; податкова система повинна забезпечити справедливість, в особливості щодо середнього класу; має бути скасовано пожиттєве утримання державних службовців; починаючи з 2020 року слід реалізувати подальші заходи із децентралізації та надання більших повноважень місцевим владам; прив'язка мінімальних пенсій (індексація) до інфляції; заборона закриття державних лікарень без згоди місцевої влади.

Читайте також: Російські пранкери подзвонили Макрону "від Зеленського"

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2018 року у Франції розпочав протестні акції рух так званих “жовтих жилетів”. Активісти висунули керівництву країни економічні і політичні вимоги, включаючи не підвищення цін на пальне, зменшення податкового тягаря, збільшення мінімальної зарплатні, відставку Президента та уряду.

За оцінками та інформацією органів безпеки, спеціальних служб Франції, рух «жовтих жилетів» провокується та підживлюється з боку крайніх політичних рухів у Франції, які мають підтримку від Росії.

Реагуючи на вимоги «жовтих жилетів», керівництво Франції пішло на значні поступки у задоволенні вимог протестувальників. Президент Макрон оголосив національне обговорення порушених проблем. За його результатами, глава Республіки оприлюднив 25 квітня своє звернення до нації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-