Російське розслідування: Трамп скаржиться на Мюллера і “злих демократів”

Російське розслідування: Трамп скаржиться на Мюллера і “злих демократів”

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому категорично заперечив інформацію, вказану в повному звіті щодо втручання Росії у вибори США про те, що він віддавав розпорядження своєму помічнику Дону Макгану звільнити спецпрокурора Роберта Мюллера на початку "російського" розслідування.

Про це Трамп написав у серії Twitter-повідомлень у четвер.

"Як не перекручували би повідомлення фейкові ЗМІ, я ніколи не казав тодішньому раднику Білого дому Дону Макгану звільняти Роберта Мюллера, хоча я мав законне право на це. Якби я хотів звільнити Мюллера, мені не треба було би звертатися до Макгана, я міг би це зробити сам", - наголосив глава Білого дому.

Проте, зауважив Трамп, Мюллер так і не був звільнений. "Йому було з повагою дозволено завершити свою роботу над тим, що я і багато інших людей називаємо незаконним розслідуванням (не було злочину)", - наголосив президент.

Читайте також: Трамп у Twitter “потролив” Байдена

Він також заявив, що у розслідуванні були залучені ненависники Трампа, а також група дуже злих демократів. "Треба осушити болото!"- зазначив глава Білого дому.

Як повідомлялося, минулого тижня міністерство юстиції США під тиском Конгресу оприлюднило повний звіт за підсумками розслідування спецпрокурора Мюллера щодо втручання Росії у вибори в США. У ньому, зокрема, зазначається, що через кілька тижнів після призначення Мюллера Трамп наказав своєму раднику Дону Макгану зателефонувати заступнику генпрокурора Роду Розенстайну, щоб той звільнив спецпрокурора. Макган відмовився це робити. Крім того, у звіті йдеться про кілька інших спроб Трампа вплинути на процес "російського" розслідування в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-