Президент Шрі-Ланки звільнить керівників усіх спецслужб після серії вибухів

Президент Шрі-Ланки звільнить керівників усіх спецслужб після серії вибухів

Укрінформ
Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена заявив, що очікує зміни керівників оборонних сил протягом наступних 24 годин після того, як вони не вжили адекватних заходів для запобігання смертельним терактам минулої неділі.

Про це повідомляє Xinhua.

"Співробітники служби безпеки, які отримали звіт від розвідки іноземної держави, не поділилися цим зі мною. Були б вжиті відповідні заходи. Тепер я вирішив вжити жорстких заходів щодо цих чиновників", - наголосив він у спеціальному зверненні до нації, яке показали по телебаченню.

Сірісена заявив, що планує повністю реструктуризувати поліцію і сили безпеки в найближчі тижні.

Читайте також: Кількість жертв терактів на Шрі-Ланці зросла до 359

Раніше розвідувальні служби Індії і США кілька разів попереджали владу Шрі-Ланки про можливі теракти в церквах і туристичних місцях на початку квітня.

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня у столиці Шрі-Ланки місті Коломбо та інших містах сталося щонайменше вісім вибухів. Зокрема, вибухи пролунали у трьох центральних готелях Коломбо, а також у трьох католицьких церквах. За останніми даними, загинула 321 людина, ще 521 особа отримала поранення. Уряд Шрі-Ланки оголосив комендантську годину. Також запроваджено обмеження на користування соціальними мережами.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-