Консерватори вимагатимуть відставки Мей до кінця червня - ЗМІ

Консерватори вимагатимуть відставки Мей до кінця червня - ЗМІ

Укрінформ
Депутати правлячої Консервативної партії Великої Британії вимагатимуть від прем’єр-міністра Терези Мей подати у відставку до кінця червня.
Про це повідомляє Sky News.

Як зазначається, депутати парламенту, які хочуть, щоб прем'єр-міністр пішла до 30 червня, закликають голову Комітету 1922 сера Грема Брейді заявити їй, що вона повинна негайно піти у відставку.

18 депутатів, які входять до так званого комітету 1922, який керує справами Консервативної партії, проведуть екстрене засідання, щоб обговорити заклики змінити правила партії та провести нове голосування. Зазвичай консерватори не можуть провести голосування за вотум недовіри, оскільки таке вже відбулося у грудні 2018-го, а за правилами, подібне голосування проводиться лише раз на рік.

Раніше Мей пообіцяла піти у відставку, щойно вдасться затвердити угоду про Brexit, однак все більше депутатів-консерваторів хочуть, щоб вона назвала точну дату відставки.

На їхню думку, невизначеність із лідером партії погано вплине на результат виборів до Європарламенту, запланованих на травень.

Читайте також: Мей привітала Зеленського з перемогою на виборах

Як відомо, Британія повинна була вийти з Європейського Союзу 29 березня, але цей термін був перенесений на 12 квітня, а потім — на 31 жовтня, у зв'язку з тим, що Мей не вдається домовитися з парламентом про умови Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-