Світова спільнота засудила вибухи на Шрі-Ланці

Світова спільнота засудила вибухи на Шрі-Ланці

Укрінформ
Лідери різних держав висловили свої співчуття жертвам вибухів на Шрі-Ланці та засудили терористів.
Про це інформує агенція Anadolu. «Лідери різних держав відреагували на недільні вибухи у Шрі-Ланці», - йдеться у повідомленні.

Імран Хан, прем'єр-міністр Пакистану, написав у Twitter: "Рішуче засуджую жахливий терористичний акт у Шрі-Ланці, вчинений на Великдень, що призвів до втрати дорогоцінних життів та сотень поранених. Мої глибокі співчуття нашим братам зі Шрі-Ланки. Повністю солідарний зі Шрі-Ланкою в цю годину скорботи".

Голова уряду Індії Нарендра Моді також засудила смертельні вибухи, сказавши: "У цьому регіоні немає місця для такого варварства. Індія солідарна з народом Шрі-Ланки".

Президент Афганістану Ашраф Гані також засудив ці напади, сказавши: "Атака на церкви та готелі з метою знищення віруючих – жахливий злочин, Афганістан рішуче засуджує цей жахливий акт терору. Наші думки та молитви разом з жертвами та їхніми родинами, ми солідарні зі Шрі-Ланкою у цей скорботний день".

Британська прем'єр-міністр Тереза Мей, зі свого боку, заявила, що терористичні атаки у Шрі-Ланці "справді жахливі"." Мої глибокі співчуття всім, хто постраждав у цей трагічний момент", - сказала вона.

Читайте також: На Шрі-Ланці затримали сімох підозрюваних у вибухах

Президент США Дональд Трамп у своєму повідомленні в Twitter зазначив: "США висловлюють щирі співчуття великому народу Шрі-Ланки. Ми готові допомогти". Як повідомлялося, вибухи на Шрі-Ланці сталися у церкві Святого Антонія у місті Коломбо, церкві Святого Себастьяна у західному прибережному місті Негомбо та іншій церкві у східному місті Батікалоа приблизно о 8.45 (за місцевим часом).

Три вибухи пролунали у п'ятизіркових готелях - Shangri-La, Cinnamon Grand та Kingsbury.

Загальна кількість загиблих у результаті вибухів у Шрі-Ланці зросла до щонайменше 207 осіб, а число травмованих до 450.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-