До боротьби із паводками у Канаді залучили армію

До боротьби із паводками у Канаді залучили армію

Укрінформ
Для допомоги у захисті від паводків у найбільшій канадській провінції Квебек було залучено армію.

Про це заявили у міністерстві оборони Канади, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Реагуючи на запит щодо надання федеральної допомоги, Збройні сили Канади розгортають передові загони для підтримки зусиль провінції Квебека у боротьбі з паводками”, - повідомили у міноборони.

Читайте також: Кількість жертв торнадо в США зросла до восьми

У оборонному відомстві зазначили, що ці передові групи “негайно розпочнуть роботу із провінційними та муніципальними партнерами для визначення того, як Збройні сили можуть найкраще допомоги”.

“Після цього загони зможуть видати подальші рекомендації щодо конкретних можливостей, кількості особового складу та місць, де Збройні сили будуть найбільш ефективними”, - наголосили у міноборони.

Читайте також: Обвалення будинків у Ріо-де-Жанейро: загинули вісім осіб, ще 16 зникли

Зазначимо, що згідно з прогнозами метеорологів, упродовж найближчих годин кількість опадів на півдні провінції Квебек може досягти 80 міліметрів. З огляду на те, що ґрунт іще залишається промерзлим, вода не має змоги ефективно відводитися природнім шляхом і накопичується на поверхні.

В багатьох населених пунктах Квебеку, у тому числі в Гатіно, передмісті Оттави, серед мешканців почали розповсюджувати мішки з піском для захисту від наступу води.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-