Екс-президент Перу намагався застрелитися через звинувачення в корупції

Екс-президент Перу намагався застрелитися через звинувачення в корупції

Укрінформ
Після спроби звести рахунки з життям, екс-президент Перу Алан Гарсія опинився в шпиталі, де лікарі намагаються врятувати його.

Інцидент стався в середу, повідомило американське центральне видання The Hill із посиланням на повідомлення місцевих та міжнародних ЗМІ.

"Колишній президент Перу Алан Гарсія вистрілив у себе в середу перед тим, як поліція могла взяти його під варту за звинуваченнями в корупції", - зазначається в повідомленні.

Адвокат колишнього глави держави Ерасмо Рейна в ефірі місцевого телеканалу підтвердив факт про стрілянину.

Після інциденту Гарсія був доставлений до найближчої лікарні, де проходить операція.

Читайте також: Екс-президента Перу заарештували у США за пияцтво

Як повідомлялося раніше, екс-президент Перу перебуває під слідством перуанських органів влади через його роль у скандалі Одебрехт. У справі стверджується, що бразильська будівельна компанія підкупила десятки латиноамериканських політиків.

Алан Гарсія двічі був обраний на президентську посаду в Перу. Перший його термін тривав з 1985 по 1990 рр., другий – з 2006 по 2011 рр.

Перший термін Гарсіа ознаменувався серйозною економічною кризою, соціальними заворушеннями та насильством. Він програв вибори в 2001 році, і знову спробував долю в 2006-му. Під час його другого терміну, через зростання цін на метали ВВП Перу суттєво зросло – в середньому на 7% щороку, інфляція була нижче 3%, а валютні резерви країни досягли $47 млрд. Однак, за словами критиків, посилення екологічного збитку збільшило соціальний конфлікт у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-