Президент Еквадору заявляє, що Ассанж зустрічався у посольстві з хакерами

Президент Еквадору заявляє, що Ассанж зустрічався у посольстві з хакерами

Укрінформ
Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж неодноразово зустрічався з різними хакерами під час перебування в посольстві Еквадору в Лондоні.

Про це заявив президент Еквадору Ленін Морено під час виступу у Вашингтоні, повідомляє The Irish Times.

"Ленін Морено сказав, що Ассанж дав їм (хакерам - ред.) вказівки, як поширювати інформацію з питань, важливих як для нього, так і для тих, хто фінансує його", - йдеться у повідомленні.

Зокрема Морено заявив, що програміст зі Швеції Ола Біні був в числі хакерів, які неодноразово зустрічалися з Ассанжем у посольстві.

Біні жив в еквадорській столиці Кіто і був затриманий минулого тижня всього через кілька годин після того, як Морено заявив, що країна більше не надаватиме Ассанжу політичний притулок.

За словами Морено, Біно зламав мобільні телефони та акаунти, що належать приватним особам і уряду Еквадору.

Читайте також: В Еквадорі повідомили про 40 мільйонів кібератак після арешту Ассанжа

Раніше глава Еквадору заявляв, що Ассанж неодноразово порушував умови свого притулку в посольстві у Лондоні і намагався використовувати його для шпигунства.

Як повідомлялося, 11 квітня в Лондоні затримали засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа - посол Еквадору запросив британську поліцію в посольство, де його затримали із застосуванням сили. У свою чергу влада Еквадору скасували рішення про видачу засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу громадянства країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-