Макрон хоче відбудувати Нотр-Дам за п'ять років

Макрон хоче відбудувати Нотр-Дам за п'ять років

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що хоче, щоб постраждалий у результаті пожежі собор Паризької Богоматері відновили протягом п'яти років.

Про це він сказав у п'ятихвилинному телевізійному зверненні до нації, повідомляє Financial Times.

"Ми відновимо собор Паризької Богоматері і зробимо його ще красивішим, ніж раніше, і я хочу, щоб це завершилося протягом п'яти років... Ми можемо це зробити, і ми будемо мобілізуватися, щоб це зробити", - наголосив Макрон.

Деякі експерти вважають, що відновлення історичної пам'ятки архітектури в центрі Парижа триватиме десятиліття.

У вівторок паризький прокурор повідомив, що немає жодних доказів підпалу собору і що слідчі працюють над припущенням, що пожежа у споруді була випадковістю.

Раніше пожежна служба підтвердила, що вогонь повністю був погашений приблизно через 15 годин після того, як вогонь спалахнув на даху середньовічного готичного шедевра, будівництво якого розпочалося понад 850 років тому.

Як відомо, у столиці Франції увечері 15 квітня спалахнула пожежа в соборі Паризької Богоматері. Обвалився шпиль, а згодом вогонь охопив усю будівлю.

Читайте також: Експерти назвали ймовірну причину пожежі у Нотр-Дамі

Причина пожежі наразі не відома, але, попередньо, можливий зв'язок із ремонтними роботами, які велися в соборі.

За оцінками експертів, відновити Нотр-Дам буде надзвичайно складно. Адже найбільше постраждали і зазнали руйнації унікальні дерев'яні конструкції, які створювалися вручну.

Нині у Франції та у світі оголошуються ініціативи збору коштів на відбудову собору. Французькі меценати вже заявили про виділення 200 млн євро на порятунок Нотр-Даму.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-