Мер Парижа починає збирати кошти на відновлення Нотр-Дама

Мер Парижа починає збирати кошти на відновлення Нотр-Дама

Укрінформ
Мер Парижа Анн Ідальго оголосила про скликання міжнародної конференції донорів з метою збору коштів на відбудову та реконструкцію постраждалого від пожежі собору Паризької богоматері.

Про це міський голова французької столиці оголосила у вівторок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«Я запропоную організувати за декілька тижнів велику міжнародну конференцію донорів, яку я готова прийняти у міській ратуші, за участю представників з усього світу, щоб зібрати необхідні для реконструкції кошти», - заявила міський голова Парижа.

На даний час про наміри виділити кошти на відбудову собору вже заявили деякі заможні родини Франції. Зокрема група LVMH, що створює одяг і аксесуари високої моди, та родина Арно виділяють 200 млн євро на порятунок Нотр-Дама.

Про готовність допомогти та підтримати Париж також заявили уряди багатьох держав, політики світового рівня, міжнародні організації, включаючи ЄС і ЮНЕСКО.

Читайте також: Пожежа у Нотр-Дамі: країни Європи висловлюють співчуття

Як повідомляв Укрінформ, масштабна і складна пожежа у соборі Паризької богоматері сталася у понеділок увечері.

Серед головних наслідків трагічного інциденту на даний час відомо, що людських жертв та постраждалих у результаті пожежі немає; вогонь локалізований, перебуває під контролем; головний шпиль собору заввишки 96 м зруйновано; основні конструкції, включаючи дві вежі і фасад, а також реліквії врятовані й збережені; збитки всередині Нотр-Дама, завдані вогнем, водою, обвалом дерев'яних конструкцій, наразі не оцінені, але становитимуть сотні мільйонів євро.

Прокуратура проводить розслідування. Серед попередніх причин займання називають обставини, пов'язані з проведенням робіт з реконструкції собору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-