У Флориді рідкісний птах напав на людину і вбив її

У Флориді рідкісний птах напав на людину і вбив її

Укрінформ
Рідкісний великий птах казуар важко поранив свого 75-річного господаря у штаті Флорида, США, після чого чоловік помер у лікарні.

Про це повідомив центральний американський телеканал CNN.

"Казуар, гігантський птах із довгими кігтями на кожній нозі, убив свого власника після того, як той упав на задньому дворі свого будинку в Гейнсвіллі, штат Флорида", - йдеться у повідомленні.

Власник птаха, 75-річний Марвін Гайос, зателефонував у службу порятунку 911 близько 10-ї години ранку. Другий виклик надійшов уже від іншої особи з місця події, яка повідомила про надзвичайну ситуацію, пов'язану з великим птахом, зауважили в офісі шерифа.

Гайос був доставлений до місцевої лікарні, де помер. Правоохоронці розглядають версію, що смерть чоловіка була випадковою. За попередньою інформацією, він упав, а великий птах після цього напав на нього.

При цьому уточнюється, що 75-річний чоловік розводив рідкісних птахів. Казуар залишається у власності цього чоловіка, поки місцеві правоохоронці не завершать розслідування.

Читайте також: Індійських фермерів тероризують папуги-наркомани

Комісія штату з питань охорони риби та дикої природи визначає казуарів як птахів ІІ класу небезпеки. Тобто, вони становлять загрозу для людей і підпадають під конкретні вимоги щодо утримання в клітині. Власники також повинні мати "значний досвід" поводження із тваринами, зазначається у правилах.

Клас II є тією ж категорією, що і алігатори, медоїдні борсуки і плямисті леопарди, а клас I включає більш традиційних хижаків - таких, як леви, тигри і ведмеді.

Казуар – це великий нелітаючий птах, схожа на страуса ему. Казуар може бігати зі швидкістю до 50 км/год. Зріст птаха становить до півтора метри, вага може сягати 72,5 кг. На кожній нозі птахи мають по три кігті довжиною до 10 см, уточнили в зоопарку Сан-Дієго.

Фото: CNN

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-