Президент Еквадору заявив, що Ассанж неодноразово порушував умови притулку

Президент Еквадору заявив, що Ассанж неодноразово порушував умови притулку

Укрінформ
Засновник WikiLeaks неодноразово порушував умови свого притулку в посольстві і намагався використовувати його для шпигунства.

Про це заявив президент Еквадору Ленін Моренно, повідомляє видання The Guardian.

За його словами, рішення відкликати притулок Ассанжа не було нав'язано з боку. Він також відкинув припущення, що дії стосовно засновника WikiLeaks проводилися в рамках угоди з США, пов'язаної з боргом країни.

Читайте також: Ассанж готовий співпрацювати зі шведським слідством

Морено також повідомив, що отримав від Великобританії письмові зобов'язання, що основні права Ассанжа будуть дотримані і його не відправлять у місце, де йому може загрожувати смертна кара.

Морено також висловив жаль, що Ассанж нібито використовував посольство для втручання в демократії інших країн.

"Ми не можемо дозволити нашому будинку, будинку, який відкрив свої двері, стати центром шпигунства", − зазначив він, додавши при цьому, що будь-яка спроба дестабілізувати ситуацію є неприйнятною для Еквадору.

Читайте також: Батько Ассанжа просить Австралію допомогти повернути сина

Президент Еквадору додав, що ставлення Ассанжа до дипломатичного персоналу в Лондоні було "абсолютно неприйнятним", а будь-яка форма співіснування з засновником WikiLeaks в посольстві "була головним болем".

Читайте також: Швеція може відновити справу Ассанжа про зґвалтування

Нагадаємо: 11 квітня в Лондоні затримали засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа - посол Еквадору запросив британську поліцію в посольство, де його затримали із застосуванням сили. У свою чергу влада Еквадору скасували рішення про видачу засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу громадянства країни.

Фото: Rob Pinney/LNP/REX/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-