Батько Ассанжа просить Австралію допомогти повернути сина

Батько Ассанжа просить Австралію допомогти повернути сина

Укрінформ
Батько затриманого у Лондоні австралійця Джуліана Ассанжа звернувся до влади Австралії з проханням повернути його сина на батьківщину.

Про це повідомляє The Guardian.

«Батько засновника WikiLeaks, Джуліана Ассанжа, закликав австралійський уряд допомогти синові та запропонував повернути його на батьківщину», - йдеться у повідомленні.

Джон Шиптон, який живе у Мельбурні, закликав голову уряду Австралії Скотта Моррісона відреагувати на арешт Ассанжа у Лондоні минулого тижня.

Він додав: "Це питання можна вирішити просто задовільнивши всіх. У МЗС я чув деякі розмови про можливу екстрадицію Джуліана до Австралії".

Читайте також: У британському парламенті закликають видати Ассанжа Швеції

Раніше в уряді зазначили, що Ассанж, як австралійський громадянин, отримає консульську допомогу від держави, але не отримає «особливого ставлення».

Як повідомлялося, 11 квітня британська поліція за запитом США затримала Джуліана Ассанжа, який знаходився в посольстві Еквадору у Лондоні з 2012 року.

Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні 2012 року, тоді він переховувався від видачі Швеції за звинуваченням у зґвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії та подальша екстрадиція до США - там йому може загрожувати ув'язнення за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів. Швеція також розглядає можливість поновлення розслідування справи про зґвалтування, порушеної проти засновника WikiLeaks.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-