У британському парламенті закликають видати Ассанжа Швеції

У британському парламенті закликають видати Ассанжа Швеції

Укрінформ
Більш як 70 членів парламенту Британії виступають за екстрадицію творця WikiLeaks Джуліана Ассанжа до Швеції, якщо там відновлять справу про його сексуальні злочини і вимагатимуть видачі.

Про це повідомляє Independent.

«Більше як 70 парламентаріїв підписали листа, в якому закликають уряд забезпечити, щоб Ассанжа було передано шведській владі, якщо вона вимагатиме його екстрадиції», - пише видання.

Парламентарій Стелла Криси поділилася в соціальних мережах копією ноти, яку було відправлено міністру внутрішніх справ Саджиду Джавіду: «Ми пишемо з проханням зробити все можливе для підтримання дій, які забезпечать можливість екстрадиції Джуліана Ассанжа до Швеції в разі, якщо Швеція подасть запит про екстрадицію».

Депутат зазначила, що парламент не заявляє про вину Ассанжа, «але ми вважаємо, що слід дотримуватися належного процесу, і заявник має домогтися справедливості».

Як повідомлялося, 11 квітня британська поліція за запитом США затримала Ассанжа, який знаходився в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року.

Читайте також: Швеція може відновити справу Ассанжа про зґвалтування

Джуліан Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні 2012 року, тоді він переховувався від видачі Швеції за звинуваченням у зґвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії і подальша екстрадиція до США - там йому може загрожувати тюремне ув'язнення за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів. Швеція також розглядає можливість поновлення розслідування справи про зґвалтування, порушеної проти засновника WikiLeaks.

Фото: Rob Pinney/LNP/REX/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-