Трамп назвав

Трамп назвав "великою перемогою" відмову МКС вести справу проти військових США

Укрінформ
Президент США вважає "великою міжнародною перемогою" відхилення Міжнародним кримінальним судом клопотання одного зі своїх прокурорів щодо проведення розслідування проти імовірних військових злочинів військових США в Афганістані.

На цьому глава Білого дому наголосив в офіційній заяві, оприлюдненій у п'ятницю, повідомляє Укрінформ.

"Міжнародний кримінальний суд (МКС) оголосив про одностайне відхилення клопотання вести розслідування проти американських військовослужбовців і розвідників, які служили в Афганістані. Це велика міжнародна перемога не тільки для цих патріотів, але й для верховенства права", - підкреслив глава Білого дому.

Читайте також: МКС відхилив запит про розслідування ймовірних воєнних злочинів в Афганістані

Він привітав рішення МКС та запевнив, що Сполучені Штати забезпечують поводження своїх громадян у місіях за кордоном за найвищими юридичними й етичними стандартами.

Водночас Трамп підкреслив, що з моменту створення МКС, Сполучені Штати послідовно відмовлялися приєднуватися до суду через його широкі, й непідзвітні прокурорські повноваження. Крім того, це обумовлювалося загрозою для американського національного суверенітету, а також інші недоліки, які роблять суд нелегітимним. 

"Будь-яка спроба судового переслідування персоналу США, Ізраїлю або союзної країни матиме швидку й потужну відповідь", - підкреслив президент США.

Читайте також: Трамп визнав, що хотів призначити свою дочку главою Світового банку — ЗМІ

Як повідомляло агентство, в листопаді 2017 року прокурор Фату Бенсуда попросила суддів порушити розслідування щодо можливих воєнних злочинів і злочинів проти людяності, вчинених бійцями афганських національних сил безпеки, угруповань "Талібан" і "Хаккані", а також збройних сил і розвідувальних служб США в Афганістані.

Фото: White House Photo by Shealah Craighead

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-