У Польщі наголошують, що уламки літака Качинського є їхньою власністю

У Польщі наголошують, що уламки літака Качинського є їхньою власністю

Укрінформ
Польська влада очікує, що Росія якнайшвидше поверне до Польщі уламки президентського літака Ту-154М, що розбився 2010 року під Смоленськом.

Про це заявило МЗС Польщі, повідомляє tvp.info.

“Уламки літака є власністю Польщі. Польща очікує їх якомога швидшого повернення”, - наголосили у зовнішньополітичному відомстві.

У польському МЗС зазначили, що “зі здивуванням” сприймають позицію Росії з приводу неготовності віддавати уламки розбитого літака через проведення російського слідства у цій справі.

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила в середу, що Слідком Росії веде слідство у цій справі, а уламки літака Качинського є речовим доказом у справі, тож їх зараз неможливо повернути Польщі.

Читайте також: Смоленська катастрофа: причиною знищення літака Качинського були вибухи

Як повідомлялося, 10 квітня 2010 року неподалік російського Смоленська під час посадки на військовому аеродромі «Смоленськ-Північний» зазнав катастрофи літак Ту-154, яким польська державна делегація прямувала в Катинь для участі в меморіальних заходах, присвячених 70-им роковинам розстрілів енкаведистами польських військових у 1940 році. В авіатрощі загинули всі 96 осіб, які перебували на борту літака, серед них і президентське подружжя Леха та Марії Качинських, а також представники політичної, військової, релігійної еліти Польщі.

Голова підкомісії з питань повторного розслідування авіакатастрофи неподалік Смоленська Антоні Мацєревич заявив, що результати досліджень британської лабораторії підтвердили висновки польської підкомісії з розслідування причин катастрофи президентського Ту-154М про те, що на борту літаку сталися вибухи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-