Генпрокурор вважає, що за компанією Трампа

Генпрокурор вважає, що за компанією Трампа "шпигувала" розвідка США

Укрінформ
Генпрокурор США Вільям Барр, призначений президентом Дональдом Трампом на початку цього року, висловив переконання, що за кампанією нинішнього президента "шпигували" розвідувальні служби США, які збирали інформацію щодо "російської" справи.

Про це високопоставлений чиновник заявив під час слухань у середу в Комітеті з асигнувань Сенату США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, що шпигунство все ж таки було", - сказав Барр, відповідаючи на уточнюючі запитання законодавців.

Водночас, чиновник відмовився обґрунтувати, чому саме він так вважає, додавши, що існують певні правила, які обмежують розвідувальні органи збирати інформацію про політиків усередині держави. Він уточнив, що каже не про ФБР, а про розвідувальні органи.

Читайте також: Трамп узявся за чистку в міністерстві внутрішньої безпеки – CNN

"Я не стверджую, що ці правила були порушені, але я думаю, що важливо вивчити ситуацію", - зауважив генпрокурор. Він підкреслив, що питання полягає в тому, чи мало місце належне юридичне обґрунтування для порушення розслідування і збору інформації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше стало відомо, що ставленик Трампа на чолі Мін'юсту Вільям Барр має намір розслідувати, як узагалі було ініційоване розслідування щодо можливої змови кампанії Трампа з росіянами. Це продовжило чергу подій після того, як минулого тижня Трамп заявив журналістам про необхідність більш глибокого вивчення теми щодо формування розслідування "російської" справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-