Компанія Пригожина хоче відсудити у Навального і колег $23 мільйони

Компанія Пригожина хоче відсудити у Навального і колег $23 мільйони

Укрінформ
Компанія "Московський школяр", яку пов'язують із санкт-петербурзьким підприємцем Євгеном Пригожиним, що подала в суд на Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального, вимагає від кожного з трьох відповідачів по 500 мільйонів рублів, всього 1,5 млрд руб ($23 млн).

Про це повідомив сам Навальний у своєму Twitter.

«Вау. Знаєте, скільки грошей хоче у мене відсудити "кухар Путіна" Пригожин? 500 000 000 (п'ятсот мільйонів) рублів. І стільки ж з Любові Соболь. І стільки ж з ФБК. Так він оцінює збиток, який ми завдали його бізнесу з постачання тухлих продуктів до шкіл і дитсадків Москви», - пише Навальний.

Він пов'язує компанію з Пригожиним (у прес-службі бізнесмена це заперечують).

Щодо подання позову опозиціонер повідомив 1 квітня. За твердженням Навального, "Московський школяр" вимагає видалити інформацію про неякісні продукти, які можуть поставлятися до шкіл столиці. Позовна заява, подана 28 березня, в базі арбітражних справ не опублікована. Однак її виклала в мережу Соболь. Співвідповідачем за позовом виступає Наталя Шилова, яку в Youtube-каналі "Навальний Live" називали колишньою співробітницею "Московського школяра".

У лютому в "Навальний Live" Шилова розповіла, що в компанії грубо порушують санітарні норми. Вона стверджувала, що намагалася повідомити про порушення керівництву, але її звільнили. Пізніше жінка заявила, що озвучені нею твердження були сповнені домислів і неточностей за наполяганням команди Навального.

Читайте також: ЄСПЛ зобов'язав Росію виплатити Навальному більш як €22 тисяч

Навальний звинувачував компанію Пригожина "Конкорд" у спалаху дизентерії в московських дитячих садах і школах у грудні 2018 року. Влада Москви визнала факт масового зараження, а Слідчий комітет порушив за цим фактом кримінальну справу. Батьки постраждалих дітей подали колективний позов до компанії "Конкорд" з вимогою виплати компенсації.

Видання "Проект" повідомляло, що до постачальників продуктів харчування, пов'язаних з Пригожиним, з 2011 року було подано більш як 700 позовів через неякісну їжу на суму майже 900 мільйонів рублів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-