Алжир отримав главу держави на 90 днів

Алжир отримав главу держави на 90 днів

Укрінформ
Парламент Алжиру призначив спікера вищої палати законодавчого органу Абделкадера Бенсалаха на посаду виконувача обов'язків президента країни.

Про це повідомляє BBC.

“Парламент Алжиру призначив спікера вищої палати законодавчого органу Абделкадера Бенсалаха на посаду виконувача обов'язків лідера країни, як наступника екс-президента Абдельазіза Бутефліки”, - йдеться у повідомленні.

Бенсалах перебуватиме на посаді в.о. президента протягом 90 діб до виборів.

Зазначається, що одразу після цього протестувальники на вулицях почали вимагати відставки новопризначеного лідера Алжиру.

Читайте також: Люди вийшли на вулиці Алжиру святкувати відставку Бутефліки

Раніше алжирська опозиція заявила, що бойкотуватиме засідання парламенту, на якому обиратимуть тимчасового президента країни після відставки Абдельазіза Бутефліки.

Як повідомлялося, 82-річний президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка, який керував країною 20 років, 2 квітня оголосив про відставку. Рішення залишити посаду глави держави він прийняв на тлі масових протестів у країні, що тривають понад місяць.

У цьому випадку, відповідно до Конституції Алжиру, тимчасовим президентом стає спікер верхньої палати парламенту. Президентські вибори мають бути організовані протягом 90 днів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-