Європейські міністри у Люксембурзі говоритимуть про “Східне партнерство” і Венесуелу

Європейські міністри у Люксембурзі говоритимуть про “Східне партнерство” і Венесуелу

Укрінформ
Пошук мирного рішення для конфліктів та криз у Лівії, Афганістані та Венесуелі, а також розвиток програми «Східне партнерство» є головними темами для обговорення на засіданні Ради ЄС із закордонних справ, яке проходить у Люксембурзі.

Про це перед початком зустрічі розповіла журналістам Високий представник ЄС Федеріка Могеріні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зосередимо увагу на трьох питаннях, які є надзвичайно важливими для глобальних дій Європейського Союзу. Перша стосується нашої підтримки мирному процесу в Афганістані, який має розпочатися. Ми дуже тісно працювали з нашими американськими друзями з тим, щоб підготувати грунт для внутрішніх переговорів в Афганістані. Я сама була в Кабулі два тижні тому. Тож, це буде можливість для міністрів представити пропозиції, що може зробити Європейський Союз для того, щоб супроводжувати та підтримувати цей процес», - зауважила Могеріні.

За її словами, другим пунктом порядку денного буде обговорення відносин з партнерами ЄС на Сході в рамках підготовки до відзначення 10-ї річниці програми «Східне партнерство» у травні поточного року.

Читайте також: Європарламент сьогодні проведе "кримські" дебати

«Після цього ми оновимо інформацію щодо розвитку подій у Венесуелі. Для мене це буде можливістю проінформувати міністрів про останню зустріч, яку ми мали на міністерському рівні у Кіто (столиця Еквадору) в рамках Міжнародної контактної групи. Я очікую, що це обговорення дасть навіть ще більш потужний поштовх для зусиль ЄС та Міжнародної контактної групи у спробі знайти мирний та демократичний вихід з цієї кризи в Венесуелі» , - сказала Могеріні.

Вона також наголосила на тому, що міністри окремо обміняються поглядами щодо загострення ситуації у Лівії. Високий представник ЄС заявила, що учасникам конфлікту в Лівії варто зараз думати не про власні інтереси, а про долю країни та народу, припинити військові дії та розпочати політичний процес.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-