Швейцарія готова представляти дипломатичні інтереси США у Венесуелі

Швейцарія готова представляти дипломатичні інтереси США у Венесуелі

Укрінформ
У зв'язку з закриттям посольства США у Венесуелі й виведенням з країни американських дипломатів інтереси Вашингтона в Каракасі готова представляти Швейцарія.

Відповідну угоду підписали в Берні глава швейцарського федерального департаменту закордонних справ Іньяціо Кассіс та посол США в цій країні Едвард Макмаллен, повідомляє DW.

"Мандат надає Швейцарії можливість сприяти зниженню напруженості між двома країнами і тим самим відігравати конструктивну роль у питанні регіональної стабільності", - йдеться в заяві швейцарської влади.

Зазначається, що угода, підписана 5 квітня, зокрема, дозволить швейцарській стороні надавати консульські послуги у Венесуелі від імені Вашингтона.

Щоб домовленості набрали чинності, їх має схвалити Каракас.

Читайте також: Гуайдо і Мадуро закликають венесуельців до нових демонстрацій

На даний момент у Швейцарії - шість мандатів, які уповноважують цю нейтральну державу захищати інтереси третіх країн перед державами-суперниками. Так, Берн представляє США в Ірані, раніше подібний механізм було задіяно на Кубі.

Як повідомлялося, 12 березня державний секретар США Майкл Помпео заявив, що США відкличуть зі свого посольства у Венесуелі всіх співробітників через погіршення ситуації в країні.

Влада Венесуели 13 березня наказала всім дипломатам США покинути країну протягом 72 годин, заявивши, що їхня присутність "являє ризик для миру, єдності та стабільності держави".

14 березня Помпео підтвердив, що весь персонал американських дипустанов у четвер залишив Венесуелу через небезпеку для їхнього життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-