США не допустять, щоб Росія зберегла владу Мадуро у Венесуелі — Помпео

США не допустять, щоб Росія зберегла владу Мадуро у Венесуелі — Помпео

Укрінформ
США не допустять, щоб Росія змогла посприяти збереженню влади режиму Ніколаса Мадуро у Венесуелі, як це відбулося з режимом Башара Асада в Сирії.

Про це сказав у п'ятницю в ефірі програми Fox & Friends державний секретар США Майкл Помпео.

"Тут (у ситуації у Венесуелі – ред.) йдеться про наше сусідство. Тут все буде зовсім інакше", - зауважив Помпео у відповідь на запитання, чи не повториться розвиток подій у Венесуелі із ситуацією в Сирії, де Росія намагається захистити діючий режим.

"Президент Трамп дав зрозуміти, що ми маємо важливий національний інтерес у тому, щоб венесуельський народ отримав демократію, на яку він заслуговує", - підкреслив Помпео.

Він нагадав, що Венесуела раніше була багатою країною. "Ми повернемо їх до цього", - зазначив держсекретар США.

При цьому глава Держдепу зауважив, що не коментуватиме варіанти, які використовуватимуть США в питанні Венесуели. "Президент (Трамп – ред.) дав чітко зрозуміти, що росіяни повинні забратися звідти, і президент також ясно наголосив, що Мадуро теж має піти", - підкреслив державний секретар США.

Як повідомлялося, Венесуела нині переживає економічну і політичну кризу. Наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін у результаті президентських виборів, які бойкотувала опозиція та які не були визнані багатьма державами.

Читайте також: Мадуро заявляє про відновлення водопостачання у більшій частині Венесуели

Гуайдо був визнаний тимчасовим президентом Венесуели Сполученими Штатами Америки, Канадою, Австралією, більшістю країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав. На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай і Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-