В Алжирі призначили перехідний уряд

В Алжирі призначили перехідний уряд

Укрінформ
Президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка після кількох тижнів масових протестів призначив перехідний уряд.

Про це повідомляє DW із посиланням на державне новинне агентство країни APS.

Зазначається, що кабінет міністрів очолить Нуреддин Бедуї, який раніше обіймав посаду глави МВС. Колишнього спецпосланця Алжиру в ООН Сабрі Букадума призначено главою МЗС.

Водночас свою посаду зберігає заступник міністра оборони Алжиру Ахмед Гаід Салех, який 26 березня зажадав відставки 82-річного глави держави. Зокрема, генерал-лейтенант заявив, що прийшов час задіяти статтю 102 алжирської конституції, яка дає змогу конституційній раді країни оголосити посаду президента вакантною, якщо глава держави не здатний виконувати свої обов'язки. Наступного дня з аналогічною вимогою виступив виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Алжиру Ахмед Уяхья.

Читайте також: Глава алжирської армії закликає визнати 82-річного президента недієздатним

Як відомо, в Алжирі кілька тижнів тривають найбільші з часів "арабської весни" 2011 року протести. Їхні учасники виступали проти передбачуваного п'ятого президентського терміну 82-річного Бутефліки. У ході протестів постраждали сотні людей.

11 березня Бутефліка відмовився висувати свою кандидатуру на посаду президента, а також оголосив про перенесення на пізніший термін президентських виборів, спочатку намічених на 18 квітня.

Читайте також: На антипрезидентські протести в Алжирі вийшов мільйон людей

Абдельазіз Бутефліка є Президентом Алжиру з 1999 року. Після інсульту, який виявили у нього у 2013 році, Бутефліка прикутий до інвалідного візка і відтоді рідко з'являється на публіці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-