Росія має забратися з Венесуели - Трамп

Росія має забратися з Венесуели - Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що Росія мусить забратися з Венесуели, де вона підтримує корумпований режим Ніколаса Мадуро, в тому числі шляхом відправки військових РФ.

Таку заяву Трамп озвучив у середу, під час зустрічі з дружиною тимчасового президента Венесуели Фабіаною Росалес в Білому домі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія мусить забратися звідти", - твердо відрізав президент США у відповідь на запитання журналіста, щойно почувши в ньому слово "Росія", яка намагається підтримати режим Мадуро.

Водночас, Трамп назвав "жахливою" ситуацію в Венесуелі, де переслідуються лідери опозиції, а режим продовжує розкрадати національні багатства. Глава Білого дому зауважив, що лише недавно Венесуела була однією з найбагатших країн регіону, а сьогодні стала однією з найбідніших у світі.

Читайте також: Росія перекинула до Венесуели фахівців з кібербезпеки - Reuters

Як повідомляв Укрінформ, на початку тижня з'явилася інформація про прибуття до Венесуели двох літаків з російськими військовими та обладнанням. При цьому зазначалося, що росіян у Венесуелі зустріли представники уряду Ніколаса Мадуро.

У понеділок держсекретар США Майк Помпео висловив попередження російському міністру закордонних справ Сергію Лаврову, що Сполучені Штати реагуватимуть на спроби Росії загострити напруженість у Венесуелі.

Фото: Official White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-