Присутність у Венесуелі російських військових порушує конституцію - Гуайдо

Присутність у Венесуелі російських військових порушує конституцію - Гуайдо

Укрінформ
Присутність російських військовослужбовців у Венесуелі порушує конституцію країни.

Про це заявив тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо, виступаючи в контрольованій опозицією Національній асамблеї, повідомляє DW.

"Здається, (уряд Ніколаса Мадуро - ред.) не довіряє своїм військам, оскільки імпортує іноземних військових... знову порушуючи конституцію", - заявив Гуайдо.

Політик також звинуватив уряд Мадуро в тому, що, розвиваючи військове співробітництво з Росією, він не вирішує внутрішні проблеми країни.

Тим часом агентство Reuters з посиланням на американського посадовця повідомило про те, що серед прибулих до Венесуели російських військових можуть бути фахівці з кібербезпеки.

Раніше ЗМІ Венесуели повідомили, що 23 березня на територію країни прибули два літаки з майже сотнею російських військовослужбовців і близько 35 тоннами вантажу. Згодом цю інформацію підтвердили в уряді Мадуро.

За даними агентства Інтерфакс, російські військовослужбовці прибули до Венесуели для "проведення двосторонніх консультацій", їхній візит пов'язаний з реалізацією раніше підписаних контрактів. Очолює делегацію начальник головного штабу Сухопутних військ ЗС РФ Василь Тонкошуров.

В адміністрації президента США натомість заявили, що не потерплять присутності іноземних військових на території Венесуели.

Читайте також: У Венесуелі через новий блекаут оголосили додатковий вихідний

Як відомо, наприкінці січня 2019 року голова Національної асамблеї Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента. Це сталося після того, як Ніколас Мадуро заступив на посаду глави держави на другий термін у результаті президентських виборів, які бойкотувала опозиція та які не були визнані багатьма державами.

Гуайдо був визнаний тимчасовим президентом Венесуели Сполученими Штатами Америки, Канадою, Австралією, більшістю країн ЄС, Латинської Америки й Організації американських держав. На підтримку Мадуро виступають такі держави, як Росія, Китай і Туреччина.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-