Генпрокурора США запрошують до Конгресу через

Генпрокурора США запрошують до Конгресу через "російське" розслідування

Укрінформ
Генеральному прокурору США Вільяму Барру варто дати свідчення у Конгресі через невідповідність у його словах та даних спецрозслідування.

Про це у Twitter написав голова юридичного комітету Палати представників США Джеральд Надлер.

“Ми повинні заслухати генпрокурора Барра стосовно ходу його думок, та побачити ключові докази, аби американський народ дізнався усіх фактів”, - зазначив Надлер.

За його словами, спецпрокурор Мюллер який майже два роки очолював розслідування щодо втручання РФ у президентські вибори 2016 року, “однозначно не виправдовує президента”, незважаючи на слова Барра.

“Спецпрокурор Мюллер працював 22 тижні, аби встановити, наскільки президент Трамп перешкоджав правосуддю. Генпрокурору Барру знадобилося два дні, аби сказати американському народові, що мін’юст не вживатиме подальших дій, попри, що президент не був виправданий”, - наголосив конгресмен.

Читайте також: Мюллер завершив "російське" розслідування – мінʼюст США

На переконання Надлера, “необхідна повна прозорість у тому, що саме виявив спецпрокурор Мюллер”. “Мін’юст винен громадськості більше, ніж короткий опис та рішення не просуватися далі у роботі”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, в оприлюдненому сьогодні офіційному листі генерального прокурора США Вільяма Барра зазначається, що спецпрокурор Роберт Мюллер не знайшов ні доказів змови кампанії Дональда Трампа з росіянами, ні фактів перешкоджання правосуддю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-