У Британії через Brexit можуть відбутися дострокові вибори - міністр

У Британії через Brexit можуть відбутися дострокові вибори - міністр

Укрінформ
У Великій Британії можуть відбутися дострокові парламентські вибори, якщо депутати вирішать "захопити" контроль за процесом виходу країни з ЄС.

Про це заявив міністр з питань Brexit Стівен Барклай, повідомляє Reuters.

За його словами, парламент намагається перебрати на себе контроль за Brexit, отже є небезпека, що депутати можуть "повернуться до пропозицій", які суперечать обіцянкам уряду.

"Зрештою, ризик загальних виборів зросте, тому що у вас потенційно може виникнути ситуація, коли парламент доручає виконавчій владі зробити щось, що суперечить тому, що було зроблено", - сказав Барклай.

Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей може не винести на третє голосування свою угоду про Brexit, якщо у парламенті не набереться достатньої підтримки.

Читайте також: У Британії заговорили про відставку Мей - The Times

Раніше за підсумками саміту країн-членів ЄС в ніч на п'ятницю, 22 березня, Євросоюз погодився відкласти Brexit з 29 березня на 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться втретє — Велика Британія буде змушена залишити ЄС 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-