США відповіли на арешти опозиції у Венесуелі санкціями проти банку Bandes

США відповіли на арешти опозиції у Венесуелі санкціями проти банку Bandes

Укрінформ
Офіс Контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадив санкції проти Банка економічного й соціального розвитку Венесуели Bandes та його філіалів, які досі контролює режим Мадуро.

Про це йдеться в офіційному повідомленні американського Мінфіну, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Намагання оточення Мадуро експлуатувати інституції Венесуели не знає меж. Представники режиму перетворили Bandes та його дочірні компанії на засоби для переміщення коштів за кордон у спробах посприяти Мадуро", - заявили в головній фінансовій установі США.

У Вашингтоні підкреслили, що Мадуро та його оточення спотворили головну ідею, яку має реалізовувати Банк економічного й соціального розвитку країни.

При цьому в США звернули увагу на недавні арешти опозиційних лідерів в Венесуелі, зокрема, Роберто Марреро, який є секретарем команди тимчасового президента Хуана Гуайдо.

Читайте також: Гуайдо анонсував акцію, мета якої - контроль над всією територією країни

"США та міжнародна коаліція, яка стоїть разом з президентом Гуайдо, не миритиметься з продовженням викрадень, тортур і вбивств громадян Венесуели режимом (Ніколаса Мадуро – ред.). Роберто Марреро та інші політичні в'язні повинні бути негайно звільнені", - наголосили в Міністерстві фінансів США.

Фото: Google maps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-