Трамп запропонував змінити голову авіації США після аварії Boeing 737 MAX

Трамп запропонував змінити голову авіації США після аварії Boeing 737 MAX

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп запропонував кандидатуру Стівена Діксона на посаду нового керівника Федерального управління цивільної авіації США (FAA) після катастрофи Boeing 737 MAX Ефіопських авіаліній.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Президент Дональд Дж. Трамп оголосив про свій намір призначити ...Стівена М. Діксона з Джорджії керівником Федерального управління цивільної авіації строком на п'ять років і головою комітету Міністерства транспорту США з обслуговування повітряного руху", - йдеться в заяві.

Діксон є колишнім виконавчим директором Delta Air Lines. На цій посаді він відповідав за безпеку та експлуатаційні характеристики польотів Delta, а також за підготовку пілотів, ресурси екіпажу і дотримання нормативних вимог.

Зараз в. о голови FAA є Ден Елвелл, який обійняв посаду у січні 2018 року.

Читайте також: Boeing обіцяє до квітня нове програмне забезпечення для 737 MAX

Нагадаємо, 10 березня, літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії "Ефіопські авіалінії" зазнав катастрофи через 6 хвилин після зльоту в аеропорту Аддис-Абеби. Всі 149 пасажирів і 8 членів екіпажу загинули.

Літак цієї моделі зазнав катастрофи у жовтні минулого року в Індонезії. Тоді загинуло 189 осіб.

У зв'язку з цим багато країн і авіакомпаній відмовилися від використання літаків цієї моделі. США у свою чергу від літаків не відмовилися, однак відсторонили Boeing 737 MAX 8 і 9 від польотів, поки компанія-виробник не оновить, встановить і перевірить нове програмне забезпечення на всіх лайнерах.

Фото: Офіційний White House Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-