Boeing обіцяє до квітня нове програмне забезпечення для 737 MAX

Boeing обіцяє до квітня нове програмне забезпечення для 737 MAX

Укрінформ
Компанія Boeing сподівається розробити нове програмне забезпечення на літаки серії 737 MAX до кінця березня.

Про це повідомляє BBC.

“Компанія Boeing повідомила, що варто очікувати, що до кінця місяця буде підготовлене нове програмне забезпечення для літаків моделі 737 MAX”, - йдеться у повідомленні.

Літаки цієї моделі припинили польоти після аварії літака Ethiopian Airlines.

Документи, що потрапили до BBC, підтверджують, що оновлення програмного забезпечення обмежить можливості спірної системи MCAS.

Це була та сама система, що використовувалася у літаку Lion Air 737 Max, що розбився біля узбережжя Індонезії минулого року.

Слідчі говорять, що між цими аваріями є "чіткі подібності".

Читайте також: Виявили схожість "кутів атаки" двох літаків Boeing 737 MAX, що розбилися - ЗМІ

У відкритому листі керівництва Boeing йдеться: "Незабаром ми розробимо оновлення програмного забезпечення та здійснимо відповідну підготовку пілотів для літаків 737 Max, що усуне занепокоєння, виявлені після аварії літака Lion Air".

Як повідомлялося, пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines, що прямував з Ефіопії у столицю Кенії — Найробі, розбився у неділю, 10 березня. На борту перебувало 149 пасажирів та 8 членів екіпажу, ніхто не вижив. 29 жовтня 2018 року пасажирський літак Boeing-737 індонезійської авіакомпанії Lion Air розбився після вильоту з летовища Джакарти. Літак упав у море біля острова Ява, на його борту перебувало 189 людей, всі вони загинули.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-